Q & A

Koliko ljudi primate na praksu?

Broj kandidata nije fiksan i biće određen u odnosu na broj kandidata koji zadovolje sve kriterijume procesa selekcije.

Da li je praksa plaćena?

Postoji finansijska nadoknada u smislu pokrivanja troškova hrane i prevoza za period od 6 nedelja trajanja prakse. U slučaju dodatnih putnih troškova, biće pokriveni sa naše strane.

Kako da se pripremim za grupnu vežbu?

Nema potrebe da se posebno pripremaš za vežbu. Bitno je da budeš autentican/autentična i demonstriraš svoje kompetencije koje si do sada razvijao/razvijala bez obzira na oblast studiranja ili stepen stručne spreme.

Koji je sledeći korak posle grupne vežbe?

Obrati pažnju da proces selekcije koji je naznačen na sajtu podrazumeva više vežbi. Sve informacije možeš pronaći na linku

Kako da se pripremim za intervju?

Da bi se na intervjuu pokazao/pokazala u pravom svetlu, razmisli između ostalog o svojim sposobnostima, prethodnim iskustvima i o tome, kako i gde vidiš dalji razvoj svoje karijere. Predlažemo ti da na internetu pronađeš uobičajene savete na ovu temu. Neke zanimljive savete možeš da pronađeš na sledećim linkovima:
http://biginterview.com/blog/interview-questions-answers
http://www.monster.com/career-advice/article/what-if-your-interview-is-tomorrow
Takođe za svaki intrervju, bez obzira o kojoj se kompaniji radi, potrebno je pokazati da si se upoznao/upoznala sa njenim aktivnostima, proizvodima i/ili uslugama. Stoga, pogledaj naš sajt: http://www.coca-colahellenic.rs

U kom gradu će se održati praksa?

Tačna lokacija prakse zavisi od sektora za koji apliciraš. Prilikom odabira sektora obrati pažnju i na grad koji je naznačen.

Šta ću raditi na praksi?

Tokom prakse mentor će ti pripremiti projekat i aktivnosti kojima ćeš se baviti u zavisnosti od sektora za koji apliciraš. Takođe, svakog petka ćeš učestvovati na radionicama i treninzima koji će ti pomoći da dalje razvijaš određene poslovne veštine, kao i da stekneš neophodno znanje o različitim sektorima i našem poslovanju generalno. Pored sticanja novih veština i upoznavanja sa poslovanjem kompanije, učestvovaćeš u kreiranju predloga projekta na temu društveno odgovornog poslovanja i bliže se upoznati sa našim strateškim prioritetima u ovoj oblasti.

Da li postoji mogućnost zaposlenja posle prakse?

Coke Summership je program praksi koji ima za cilj da omogući sticanje praktičnog iskustva u jednoj internacionalnoj kompaniji. Svi učesnici našeg programa ulaze u bazu za potecnijalno zasposlenje i imaju prednost prilikom otvaranja konkursa za junior pozicije u bilo kom trenutku.